• For udførende

  6 gode råd til dig der udfører brandlukninger

   
  Skal du i gang med brandlukningerne på et projekt? Så bringer vi her 6 gode råd til at komme sikkert gennem processen:
   
   
    

          Før du går i gang:

  1. Inden du afgiver pris på et projekt, er det en god idé at undersøge, hvem der har ansvaret for, at udføre brandlukningerne. Hvis det er dig, og der ikke er en selvstændig linje på tilbudslisten, så notér det.

   Gør opmærksom på, at du lever op til bygningsreglementet og at du udfører dine brandlukninger med dokumenterede systemer. Hvis det er muligt kan du allerede nu undersøge, hvilke åbninger der skal brandsikres samt hvilke  installationstyper der er tale om. Undersøger også hvilken brandklassifikation dine brandlukninger skal overholde. Det er på den måde, du får valgt den rigtige løsning til opgaven.

   Hvis du har brug for hjælp før du starter processen, kan vi hjælpe dig godt i gang. 

   Når du er i gang: 

  2. På byggepladsen er det en god idé at sikre sig, at de løsninger som du valgte i tilbudsfasen også kan udføres. Der kan eksempelvis være tilføjet flere installationer, ændret brandklassifikation eller ændret på placeringen af de brandadskillende bygningsdele mv. 
  3. Inden du begynder arbejdet, bør du fremsende dokumentationen på systemet til rådgiver, og vise at du ønsker at udføre brandlukningerne med dokumenterede systemer. På den måde, kan du også skabe en positiv dialog omkring udførsel af brandlukningerne, således at der ikke opstår misforståelser i processen, som kan blive dyrere at løse i slutningen af byggefasen. 
  4. Informér dine kolleger om udførslen af brandlukninger. Sørg for at de har den gældende installationsvejledning til rådighed, og ikke mindst kender til de løsninger, som skal udføres. 
  5. Brandlukningerne er bygherres ansvar. Det er derfor dit ansvar at hjælpe og fortælle bygherre, hvis du ikke kan udføre brandlukningerne korrekt. Vi kan hjælpe dig i denne proces og sikre at dine brandlukninger udføres på den mest optimale måde ud fra situationen. Du kan altid kontakte os ved konkrete udfordringer.

   Når brandlukningerne er udført: 

  6. Saml alt materiale til kvalitetssikringen herunder lukningsliste, installationsvejledninger, EC dokumentation mv. På den måde giver du bygherre den bedste mulighed, for at udføre drift og vedligehold.


  De 6 punkter herover er blot små brudstykker af den samlede proces, og bør altid ses i den store sammenhæng. Vi tror dog, at du ved at følge vejledning er hjulpet rigtig godt på vej til at udføre dokumenterede brandlukninger, der lever op til bygningsreglementet.

  Vil du vide mere? Eller har du spørgsmå - så er du til enhver tid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål.