• Brandspredning i bygninger

  Brand kan spredes i bygninger på mange måder

   

  Spredning af ild
  Det kan ske via flammespredning, som typisk går fra ét brandbart materiale til et andet. Det kan være ved stor temperaturstigning på den side af konstruktionen, hvor det ikke brænder eller ved stråling.

  Da vi ikke kan sikre bygningen ved kun at brandlukke mod flammespredning eller temperaturstigning, skal systemet være dokumenteret til at løse begge udfordringer. Det er derfor, systemer til brandlukninger skal være dokumenteret for både E, integritet, og I, isolering.

  I menuen til venstre finder du afsnittet om 'Brandklassifikationer' hvor du kan læse mere brandklassifikationerne.

   

  Spredning af røg
  Udover brandspredning, skal der iht. bygningsreglementet, brandsikres mod spredning af røg. Derfor vil du i vores vejledninger se løsninger, som går længere end blot det dokumenterede.

  Vi ved, at der ikke altid er sammenhæng mellem det dokumenterede og virkeligheden. Derfor går vi skridtet videre, og sikrer at du kan specificere eller udføre brandlukningen korrekt.

  Kravet i bygningsreglementet §114 fra BR 18 som er specifikt gældende for installationsgennemføringer i brandadskillende bygningsdele siger:


  ”Gennemføringer i brandadskillende bygningsdele skal udføres,
  så bygningsdelenes brandtekniske egenskaber ikke forringes.”

   

  Scandi Supply's systemer er veldokumenterede og giver mulighed for løsning af tusindvis af forskellige kombinationer af brandlukninger.

  FireFree® er det sikre og dokumenterede valg.

  Brug for hjælpe? Vi er kun et telefonopkald væk - kontakt os på tlf. 7624 4800 og høre mere.